Rotary Medemblik-Koggenland
Qimens
Western Evolution

Hoofdsponsoren

Het parcours

De unicefrun West-Friesland kent drie afstanden waarvoor men zich kan inschrijven. Alle afstanden starten in het Streekbos Bovenkarspel en gaan over een gevarieerd parcours. Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdsregistratie en er worden foto’s gemaakt die na afloop gratis te downloaden zijn op deze website.

5 km

Minimaal 12 jaar

10 km

Minimaal 14 jaar

15 km

Minimaal 16 jaar

Ben je jonger en wil je toch graag mee doen? Leuk, dan zien we bij je inschrijving graag een schriftelijke toestemming van (één van) je ouders/verzorgers.
Vorig jaar was er enige verwarring over het parcours. Dit jaar gaan we er alles aan doen om de afstanden nog duidelijker en beter aan te geven, hierdoor hebben wij enkele veranderingen in het parcours aangebracht.

Start en Finish

Vanaf 10:30 uur wordt er gestart

15km    10:30 uur
10km    10:40 uur
5km      10:45 uur

De start en de finish zijn in het Streekbos voor Restaurant IJgenweis.

De Voorzieningen

Bij de start staat een tent, waar de deelnemers hun persoonlijke spullen in bewaring kunnen geven.

Omkleedgelegenheid en sanitair is beperkt aanwezig. Vlakbij de start is restaurant IJgenweis, waar de deelnemers en toeschouwers terecht kunnen voor koffie, thee, lunch etc.

Voor de deelnemers worden onderweg op verschillende plaatsen drinkposten (water) ingericht. Bij de finish wordt er fruit uitgedeeld.

De Unicefrun West-Friesland is gesponsord/ mede mogelijk gemaakt door:

Tijdregistratie

Er is elektronische tijdregistratie. De tijden worden zo snel mogelijk na de loop gepubliceerd.

Er is een klok aanwezig bij de start/finish zodat je kunt zien welke tijd je hebt gelopen.

Prijzen en herinneringen

Voor alle deelnemers is er een herinnering, die na afloop van de run worden uitgedeeld.

Tijdslimieten

Op alle afstanden gelden tijdslimieten, binnen deze tijd dien je te finishen. Hierna wordt het gebied weer vrijgegeven aan het reguliere verkeer.

  • 5 km: 45 minuten
  • 10 km: 1 uur en 30 minuten
  • 15 km: 2 uur

Haal je deze limieten niet, dan biedt de organisatie je aan om in de bezemwagen plaats te nemen. Maak je daar geen gebruik van, dan loop je verder voor je eigen verantwoording. Alle voorzieningen worden opgeruimd, inclusief de tijdregistratie.

Uitslagen

De uitslagen kun je vinden op uitslagen.nl.

Foto’s

Op verschillende plaatsen, op het parcours, worden foto’s van het evenement en de lopers gemaakt. De foto’s worden na afloop van de run zo spoedig mogelijk op deze website geplaatst. Deze zijn gratis te downloaden en mogen gedeeld worden op social media. Als je ze voor publicatie gebruikt, willen we je vragen om de bron te vermelden.

Nieuws

Filmopnames nu online!

Net als andere jaren zijn er weer filmopnames gemaakt van de finish. Doordat de gebruikelijke camera uitviel en er een regendruppel op de lens is gevallen, is de kwaliteit niet zo als jullie van ons gewend zijn. Maar desondanks willen wij deze opnames toch graag met...

Lees meer

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!

Wie heeft er op zondag 7 oktober nog een paar uurtjes over en wil helpen bij onze mooie run? Wij zoeken nog handjes voor o.a. routebegeleiding, waterposten, fotografen, maar ook zoeken wij nog muziek voor onderweg! Wil je helpen, of weet je nog iemand die graag...

Lees meer