Rotary Medemblik-Koggenland
Qimens
Western Evolution

De Organisatie

De unicefrun West-Friesland wordt georganiseerd door het Regionaal Comité Unicef (RCU) Enkhuizen en omstreken. Een hardloopevenement waarbij de opbrengst van sponsoren en inschrijving van de hardlopers ten goede komt aan de UNICEF actie:

VOOR IEDER KIND

In 2017 was de opbrengst ruim € 13.600,-.

Het sponsorgeld gebruiken we om de run te kunnen realiseren en kosten te dekken.

Heb je vragen of suggesties, stuur ze naar info@unicefrunwf.nl .

 

Vrijwilligers

Hoe kan ik helpen?

Wat zou de unicefrun West-Friesland zijn zonder alle vrijwilligers?
Ieder jaar steken zo’n 100 vrijwilligers de handen uit de mouwen voor een breed scala aan taken om
alles op rolletjes te laten verlopen. Het uitgeven van startnummers en veiligheidsspeldjes, het
uitgeven en innemen van de tijdsregistratiechips, het opbouwen en bemannen van
verzorgingsposten onderweg, het opbouwen en bemannen van het start- en finishgebied, het
ophangen van vlaggen, spandoeken, kilometers afzetlint, het slaan van alle kilometerpaaltjes langs
de route, de vele verkeersregelaars, de mannen en vrouwen die de lopers onderweg de juiste weg
wijzen, de voor- en achterfietsers van de pelotons, de EHBO, etc. etc.

Je begrijpt, als organisatie kunnen we niet zonder deze hulp en dus niet zonder vrijwilligers.
Beginnen je handen te jeuken? Stroomt er bij jou ook wat ‘blauw unicefbloed’ door de aderen? Kijk
je uit naar een dag vol sportieve gezelligheid, samen met vele andere vrijwilligers, inclusief goede
verzorging (koffie, thee en lunchpakket)? Kortom, een dag om nooit te vergeten. Aarzel dan niet om
je aan te melden als vrijwilliger. Dat kan door een email te sturen aanunicefrunwf@gmail.com, onder
vermelding van je naam en contactgegevens. Wij nemen dan spoedig contact met je op.

(Wel goed om te weten, de minimumleeftijd voor een vrijwilliger is 15 jaar)

Ons team

Henrike Offerman

Coördinator Run

Toen mij in 2014 werd gevraagd of ik wilde helpen bij het opzetten van een hardloopevenement voor UNICEF, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik vind het belangrijk om naast mijn gezin en mijn werk iets te kunnen en mogen doen voor onze samenleving.
Al sinds mijn jonge jeugd draag ik UNICEF een warm hart toe. Ik vind het ook belangrijk om mijn eigen kinderen mee te geven dat het belangrijk goed is om iets voor een anderen te doen. Hoewel ze het wel eens vergeten, beseffen zij zich maar al te goed, dat zij hier in Nederland een heel goed leven hebben! Door mijn inzet voor UNICEF betrek ik hen er direct bij.

Hans Broeren

Parcours

Hielp (en helpt!) met de unicefloop en staat al jaren zijn mannetje, als initiator, bij de unicefrun West-Friesland. Hans bedenkt het parcours, meet het parcours nauwkeurig, maakt alle kilometerbordjes en zorgt voor bewegwijzering op en naar het parcours. Hij regelt ook alle benodigde vergunningen (o.a. bij gemeentes en recreatieschap). Vroeger heeft Hans zelf veel hard gelopen en dat komt hem nu van pas. Nu zeilt hij zo vaak als mogelijk over wereldzeeën, mits hij niet aan de bak is voor werk, gezin of UNICEF.

Klaas Nijdam

Facilitair

Met het UNICEF-virus besmet door de buren, Hans en Djoeke. Leuk om mee te kunnen helpen, mijn werk, en de relaties daarin, komen hierbij goed van pas. Niet gedacht dat je door simpelweg te vragen zoveel voor elkaar kunt krijgen. Ik zorg voor de facilitaire zaken tijdens de run, dat de spullen gehaald worden en op de goede plek terecht komen. Wegen afgezet, regelen van kuubkisten en een wagen om ze in te zetten voor de kleding van de lopers, quad voor het uitzetten van de route, aggregaat. Voor ons begint de dag van de run heel vroeg en we zijn pas klaar als alles weer opgeruimd is en terug daar waar het vandaan kwam. De sfeer en het enthousiasme van de lopers en niet te vergeten de opbrengst voor UNICEF zijn de inzet meer dan waard.

Liane Cools

Secretariaat vrijwilligers en sponsoring

Toen ik begin 2016 benaderd werd om mij bij het team van organisatie van de Unicefrun West-Friesland aan te sluiten bleek dit goede timing! Als (niet altijd fanatiek) hardloopster en moeder van twee kinderen liep ik al enige tijd met de vraag hoe ik mij op een leuke manier in kon zetten voor de samenleving en/of een goede doel dat bij mij zou passen. Binnen het team probeer ik mijn steentje bij te dragen op het gebied van het secretariaat en de sponsoring. Met veel ongeduld kijk ik uit naar de vierde editie van de run en hoop dat deze de vorige op alle vlakken zal overtreffen zodat we de zorgen van nog meer moeders over de hele wereld een beetje kunnen wegnemen.

Helga Oosterkamp

Secretariaat vrijwilligers en sponsoring

UNICEF is dé organisatie die ervoor zorgt dat kinderen in de hele wereld een goede kindertijd kunnen hebben. Net zoals ik zelf vroeger heb gehad. En net zoals ik blij ben dat mijn kind dat (tot nu toe) ook heeft. Ik besef me maar al te goed hoe goed wij het hier hebben en draag graag mijn steentje bij voor die kinderen in de wereld die het veel slechter hebben getroffen.
Met de opbrengst van de unicefrun West-Friesland gaan wij dit jaar samen met Unicef de strijd tegen kinderarbeid aan. Ik heb zelf de eerste editie van de unicefrun WF mee gelopen en kijk er erg naar uit om samen met de rest van het team de vierde editie dit jaar tot een groot succes te maken!

Rozemarijn Eenkoren

Publiciteit

Van jongs af aan ben ik al besmet met het Unicef-virus door mijn ouders. Op de basisschool liep ik mee voor Unicef om dan zoveel mogelijk geld op te halen voor UNICEF. Sinds de middelbare school ben ik vrijwilliger bij de Unicefloop. Toen ik dit jaar werd gevraagd om mee te helpen bij de Unicefloop voor de publiciteit greep ik direct mijn kans. Ik heb er enorm veel zin in om met elkaar aan de slag te gaan!

Contact

Nieuws

Filmopnames nu online!

Net als andere jaren zijn er weer filmopnames gemaakt van de finish. Doordat de gebruikelijke camera uitviel en er een regendruppel op de lens is gevallen, is de kwaliteit niet zo als jullie van ons gewend zijn. Maar desondanks willen wij deze opnames toch graag met...

Lees meer

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers!

Wie heeft er op zondag 7 oktober nog een paar uurtjes over en wil helpen bij onze mooie run? Wij zoeken nog handjes voor o.a. routebegeleiding, waterposten, fotografen, maar ook zoeken wij nog muziek voor onderweg! Wil je helpen, of weet je nog iemand die graag...

Lees meer